Toptan kano

 Deniz kanosu

Bu yazıyı yazmamın başlıca nedeni, Türkiye’de deniz kayağı hakkında yazılmış hiçbir doyurucu bilgi kaynağı olmadığı için, kano satın almayı planlayanlara yol gösterici bir kılavuz hazırlamaktır. Birkaç tane gelişigüzel “şunlar bunlar vardır” tarzında yazı yazılmış, ancak içleri boş. Özetle, deniz kayağı araştırması yaparken faydalanabileceğim hiçbir Türkçe kaynak bulamadığım için kendim kolları sıvadım.

Dilerseniz aşağıdaki videoyu izledikten sonra yazıyı okumaya devam edin, ya da yazıyı okuduktan sonra videoyu seyredin. Videodaki bilgilerin deniz kanoları hakkındaki düşüncelerinizi değiştireceğine, satın alma kararınızı etkileyeceğine eminim.

Deniz kayağı mı deniz kanosu mu?

Kayak da kano da yabancı menşeli kelimeler. Kano (canoe) Amerikan yerlilerinin kullandığı, eski kovboy filmlerinden aşina olduğumuz kayığa verilen isim. Kayak ise telaffuz ederken kayığı çağrıştıran bir kelime. Bahse konu deniz taşıtlarını “deniz kanosu” olarak tabir etmek benim daha çok hoşuma gidiyor. Dilimize bu şekilde yerleşmiş. “Doğrusu şudur” gibi bir iddiada bulunmaya gerek yok. “Deniz kayağı” olarak telaffuz etmekte de bir sakınca görmüyorum. Şimdilik her ikisini de kullanalım.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Konaklama Betps